Скариди с три вида люто
Лесно | Порции 4
| Видяна: 2908
Запържени пикантни скариди.
Необходими продукти:
- ½ кг сурови големи скариди
- ½ зелено анахаймско чили (или обикновена люта чушка)
- ½ жълто чили (по желание)
- ½ халапеньо (или друг вид люто чушле)
- 2 скилидки чесън
- ¼ глава жълт лук
- ½ глава червен лук
- зехтин
- масло
Начин на приготвяне:
1. Почистете скаридите.
2. Нарежете всички чушки и лук на ситно.
3. В намазнен тиган сложете чушките, чесъна и лука. Гответе на средна температура до омекване на продуктите.
4. Добавете скаридите и малко масло. Гответе 5-10минути и отстранете от огъня преди скаридите да се свият.
5. Поръсете с магданоз и лимон и сервирайте веднага.
Най-важните съставки
жълт лук, жълто чили, зелено анахаймско чили, зехтин, масло, скариди, халапеньо, червен лук, чесън, чили, чили чушки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ