Регистрация

Сельодка с цвекло и риба в рингове

Сельодка с цвекло и риба в рингове
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1401

Руска салата с риба, цвекло, картофи, яйца и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 160 г лук
  • 1 ч.л. захар
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 3 яйца
  • 2 моркова
  • 400 г цвекло
  • 350 г картофи
  • сол и пипер
  • майонеза (около 100 мл)
  • 150 г маринована херинга

Начин на приготвяне:

1. Цвеклото пуснете да се вари за 30-40 минути след кипването. Можете директно да си купите сварено цвекло във вакуумни опаковки.

2. В друга тенджера сложете картофите да се сварят.

3. В трета тенджера сложете яйцата и морковите. Варете ги 7 минути след кипване.

4. Червения лук наситнете, изсипете в купичка и залейте със захарта и оцета. Разбъркайте и оставете настрана. Херингата нарежете на малки кубчета.

5. Рендосайте в отделни чинии сварените яйца, моркови, цвекло и картофи.

6. Вземете ринг за ордьоври или редете в прозрачни коктейлни чаши. На пъри пласт сложете от картофите, заравнете с обратното на лъжица, посолете и опипрете. На втори пласт сложете тънък слой майонеза. Следва цвекло, заравняване, майонеза, кубчета херинга. Изсипете червения лук в цедка и с натискане изкарайте водата от него. Сложете останалата част в ринга или купичките върху херингата. Намажете с майонеза, разпределете варените яйца, отгоре пак майонеза, още пласт цвекло, майонеза, пак цвекло.

7. Махнете ринговете, отгоре украсете по желание и според фантазията си - с капки майонеза, рендосан кашкавал, пресен лук, каперси, копър или друго по избор.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта