Рингове сельодка с херинга
Салата в рингове с риба и варени зеленчуци.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 2 моркова
- 4-6 картофа
- главичка цвекло (сварено)
- 300 г маринована херинга
- 2-3 стръка пресен лук
- 200 мл майонеза
- сокът на 1/2 лимон
- 10 г желатин
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата, морковите, цвеклото (по-добре си купете сварено и вакуумиранно, но в този случай използвайте две главички, защото са по-малки) и картофите по отделно.
2. Пак по отделно наситнете картофите, филетата от марнована риба и морковите, а яйцата - рендосайте. Можете да намажете с олио рендето предварително, за да не залепват по дупките.
3. Смесете картофите с 50 мл майонеза и овкусете със сол и пипер.
4. Цвеклоо нарежете на едро и изсипете в купата на чопър. Добавете 150 мл майонеза и лимоновия сок.
5. Накиснете желатина в 2 с.л. студена вода. След 5 минути залейте с 40 мл топла, почти вряла вода и разбъркайте. Изсипете в чопъра и пюрирайте до получаването на гладък крем.
6. Сглобете салатата с рингове, като огормите 4-5 порции. Започва се с пласт картофи, следва пласт риба, разбъркана с наситнени листенца пресен лук, после са морковите, върху тях - яйце и на финала - залика от цвекло. След всеки пласт заравнявайте с обратното на мокра лъжица. Финалната заливка просто разтръскайте, а тя ще се заравни сама.
7. Приберете в хладилник за 12 часа. Поднесете по желание с поръска от косо нарязани листенца пресен лук.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ