Сельодка - руско мезе за водка
Средно | Порции 2-6
| Видяна: 4722
Каалилатико - финландска зелева мусака и лефсе - картофен хляб.
Епизод 45 - Сезон 2
Дължина: 21:57
Излъчено на: 2011-11-22 11:30
Днес ще готвим заедно със Стоян:
- Сельодка под шубой - най-доброто мезе за водка - херинга с цвекло и кисели краставички.
- Лефсе - типичен скандинавски тънък картофено-маслен хляб за навиване.
- Зеле с кайма, редено като мусака - финландско каалилатико.
Най-важните съставки
брашно, галета, див лук, захар, зеле, зехтин, кайма, картофи, кафява захар, кисели краставички, лимон, лук, майонеза, майорана, масло, мляко, сметана, сол, сол и пипер, телешка кайма, херинга, цвекло, черен пипер, яйце
Време за приготвяне: 1.30 ч.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ