Регистрация

Руско мезе Червената шапчица

Руско мезе Червената шапчица
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1761

Картофена салата с яйца, колбас и украса от нар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 картофа
  • 1 глава лук
  • 300 г шунка или друг колбас по избор
  • 15 ореха
  • 2 яйца
  • 100 г кашкавал
  • сол на вкус
  • 1 опаковка майонеза (около 125 мл)

За украсата:

  • семена нар
  • копър
  • орехи

Начин на приготвяне:

Това е от онези руски ордьоври, които се редят на пластове и се сервират в голяма чиния така, че всеки да си боцка директно от платото. Външния вид пречи на гостите да разберат какво се крие в мезето, а след първата хапка откриват комбинация от месо, зеленчуци и майонеза на редове.

1. Сварете добре картофите и яйцата.

2. Кипнете вода, посолете я, махнете от огъня и сложете обелената цяла глава лук вътре за 15 минути. Така лютивостта му ще намалее, но ще запази свежия си вкус.

3. Вземете си голямата чиния за ордьоври и на дъното й рендосайте катофите, като ги посолите.

4. На следващ пласт наситнете лука.

5. Отгоре намажете с част от майонезата.

6. След това поръсете с наситнения колбас, смлените орехи, а върху тях рендосаните белтъци на яйцата. Посолете отново и намажете с майонеза.

7. След това натрошете сравнително равномерно жълтъците на яйцата и рендосайте кашкавала. Завършете с майонеза.

8. Украсете ордьовъра със семенца нар, орехови ядки и копър както е показано на снимката. Дръжте в хладилник до момента на поднасянето.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта