Свинско със зеленчуци по китайски
Мариновано свинско във зеле и азиатски подправки.
Необходими продукти:
- 200 г нарязано на тънки филийки свинско, мариновано в:
- 1 ч.л. саке (можете да замените с бренди или коняк)
- 1 ч.л. соев сос
Друго:
- 1/4 средна зелка
- 2 - 3 стръка зелен лук
- 1 с.л. нарязан на филийки джинджифил
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. мисо (май-често се продава на паста; ако не си намерите, можете да пропуснете тази съставка)
- 3 голям с.л. сладък сос мисо (или кетчуп)
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. саке (бренди/коняк)
- 1 с.л. соев сос
- пипер на вкус
- 1 с.л. царевично нишесте, смесено с 3 с.л. вода
Начин на приготвяне:
1. Смесете свинското със сакето и соевия сос в купа и оставете за около 30 мин.
2. Нарежете зелето на хапки, а зеления лук на парчета с дължина 1 см.
3. Бланширайте зелето в кипяща вода и заделете. Смесете захарта, сакето, соевия сос и пипера в малка купа.
4. В уок или тиган на котлона налейте малко олио и когато се сгорещи, добавете свинското, зеления лук, джинджифила и чесъна. Пържете, като разбърквате, докато месото покафенее. След това избутайте продуктите в единия край на съда и добавете двата вида мисо. Запържете леко като разбърквате.
5. Добавете зелето, заедно със смесените в купата захар, соев сос и останалите продукти и увеличете котлона.
6. Пържете като разбърквате и докато всичко се смеси много добре. Добавете царевичното нишесте и изчакайте сосът да се сгъсти.
7. Поднесете веднага с ориз
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ