Чап чой - азиатско свинско с много зеленчуци
Свинско с моркови, чушки и карфиол.
Необходими продукти:
- 1/4 ч.ч. свинско, сварено и нарязано на малки парчета
- 1/2 зелка, нарязана
- 1 морков, нарязан на жулиени
- 1 червена сладка чушка, нарязана на жулиени
- 1/2 ч.ч. карфиол
- 1/4 ч.ч. снежен грах
- 1 стрък целина, нарязана диагонално
- 1 малка глава лук, нарязан
- 2 скилидки чесън, счукан
- 1/2 ч.ч. бульон от скариди или вода
- 1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в 2 с.л. вода
- 3 с.л. соев сос
- 1 ч.л. захар
- малко сусамово олио
- сол и пипер на вкус
- По желание може да прибавите и други зеленчуци - гъби, броколи, зеле напа и бейби царевица, а също и месо - скариди или обезкостени пилешки бутчета без кожата
Начин на приготвяне:
1. Намажете уока с малко обикновено олио и започнете да сотирате чесъна и лука.
2. Прибавете свинското и сотирайте около минута, като разбърквате. След това прибавете карфиола и и запържете за известно време, като бъркате.
3. Когато карфиолът е полу-готов, прибавете зелето и овкусете със сол, пипер, соев сос и захар. След няколко секунди сипете бульона и оставете зелето да се задуши до готовност.
4. Сгъстете соса с малко царевично нишесте, разтворено с вода. След това прибавете и останалите зеленчуци, като ги разбъркате леко, докато цветът им стане ярък. Преди да изключите котлона, прибавете и малко сусамово олио за допълнителен аромат. Поднесете със задушен ориз или яйчени спагети.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ