Супа със свинско и зимен пъпеш
Лесна, нетрадиционна супа с много варене.
Необходими продукти:
- 1 кг свински ребра
- 1 среден зимен пъпеш
- 15 г джинджифил
- сол и пилешки бульон
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското на малки парчета, а пъпеша на 4-сантиметрови кубчета. Нарежете джинджифила на филийки.
2. В средна тенджера с кипяща вода, пуснете свинското за около 20 сек., само колкото да се бланшира леко, след това го извадете и заделете.
3. Сложете бланшираното свинско в голяма тенджера с кипяща вода, заедно с джинджифила, намалете котлона до слаб и варете 60 - 90 мин.
4. Овкусете супата със сол и бульон.
5. Добавете зимния пъпеш и варете още 20 мин., след това поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ