Свински ребърца с барбекю сос и портокали
Мариновано свинско в барбекю сос с чесън и коняк.
Необходими продукти:
- 2 кг свински ребра (свински гърди с кост)
- 150 мл барбекю сос
- 2 портокала
- 4 скилидки чесън
- 1 с.л. коняк
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинските ребра на мръвки с по 2-3 кокала всяка.
2. В голяма тенджера кипнете вода и варете вътре месото на умерен огън около 20 минути.
3. Изстискайте сока от портокалите, в него добавете соса барбекю, намачкания или пресиран чесън и коняка.
4. Извадете свареното месо от водата, отцедете го, надупчете с нож леко между кокалите и обтрийте с половината от соса. Приберете в хладилник за поне 1 час.
5. Сгорещете тиган, грил или скара и запечете месото от всяка страна. По време на готвенето можете да добавите още малко от соса.
6. Поднесете печените мръвки топли и в компанията на останалия сос за потапяне или обливане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ