Свински ребърца на барбекю
Свинско мезе с подправки.
Необходими продукти:
- 6 бр. дълги ребра от младо прасе (2-3 кг.)
- 12 с.л. микс от подправки за барбекю
- 3 ч.ч. готов сос за барбекю
Продукти за микса от подправки за барбекю:
- 3 с.л. сол
- 3 с.л. черен пипер
- 3 с.л. червен пипер
- 3 ч.л. кафява захар
Начин на приготвяне:
*Ако готвите на скара, можете да опушите ребрата, като използвате 2 чаши парчета ябълково дърво (може и друг вид дърво), накиснати за 1 час в 2 чаши ябълково вино или вода и изцедени след това.
1. Отстранете тънката кожа от гърба на всяко ребро. Втрийте в ребрата от двете страни 2/3 от приготвения микс от подправки. Оставете ги да постоят 30 мин., докато включите скарата или загреете фурната.
2. Подгответе скарата. Поставете ребрата върху решетка в центъра на скарата, далеч от източника на топлина и печете 1 час
3. Натрийте ребрата с 1/3 от соса. Гответе още 15-30 мин. Местото ще е станало много крехко и ще се е отдръпнало от краищата на кокала. Пренесете ребрата в чиния. Натрийте ги с още сос. Поръсете ги с останалия микс от подправки. Сервирайте ребрата с останалия сос отстрани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ