Регистрация

Свински ребърца на барбекю

Свински ребърца на барбекю
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3567

Свинско мезе с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 бр. дълги ребра от младо прасе (2-3 кг.)
  • 12 с.л. микс от подправки за барбекю
  • 3 ч.ч. готов сос за барбекю

Продукти за микса от подправки за барбекю:

  • 3 с.л. сол
  • 3 с.л. черен пипер
  • 3 с.л. червен пипер
  • 3 ч.л. кафява захар

Начин на приготвяне:

*Ако готвите на скара, можете да опушите ребрата, като използвате 2 чаши парчета ябълково дърво (може и друг вид дърво), накиснати за 1 час в 2 чаши ябълково вино или вода и изцедени след това.

1. Отстранете тънката кожа от гърба на всяко ребро. Втрийте в ребрата от двете страни 2/3 от приготвения микс от подправки. Оставете ги да постоят 30 мин., докато включите скарата или загреете фурната.

2. Подгответе скарата. Поставете ребрата върху решетка в центъра на скарата, далеч от източника на топлина и печете 1 час

3. Натрийте ребрата с 1/3 от соса. Гответе още 15-30 мин. Местото ще е станало много крехко и ще се е отдръпнало от краищата на кокала. Пренесете ребрата в чиния. Натрийте ги с още сос. Поръсете ги с останалия микс от подправки. Сервирайте ребрата с останалия сос отстрани.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
4
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта