Царевица на барбекю в домашни условия
Бърза рецепта за бирено мезе.
Необходими продукти:
- 1 кочан царевица
- зехтин
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Бланширайте кочана царевица - в микровълновата фурна или в кипяща вода
За микровълновата фурна:
1. Почистете хубаво царевицата.
2. Увийте я в найлоново фолио и пуснете на най-високата степен за 2 мин. в микровълновата фурна.
Или с кипяща вода:
1. Почистете хубаво царевицата.
2. Сложете дълбока тенджерка с вода да заври. Когато това стане, сложете царевичния кочан вътре и покрийте с капак. Оставете на слаб огън 4 - 10 мин., до желаната твърдост.
За да си направите домашно барбекю:
1. Сипете малко зехтин в сгорещен оребрен тиган. Трябва да се сгорещи много добре.
2. Сложете бланшираната царевица в тигана и я запечете от всички страни, като я въртите с щипки за скара. Трябва да се получат хубави златисто-кафяви следи.
3. Овкусете с прясно смлян пипер и сол.
4. Поднесете със студена бира.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ