Пържолки под завивка от майонеза и кашкавал
Панирани пържоли с кашкавал, майонеза и домат.
Необходими продукти:
- 6-8 свински пържоли или 1-1,5 кг свинско месо
- 2-3 домата
- 200 г брашно
- 300 мл майонеза
- 4 скилидки чесън
- 250 г кашкавал
- сол, черен и червен пипер
- олио
Начин на приготвяне:
1. Пържолите сложете в пликче. Ако използвате цяло парче месо, нарежете на парчета и приберете в найлон или стреч фолио. След това с малко чукче поначукайте, без да изтънявате прекалено.
2. Смесете брашното със солта и двата вида пипер. Чесъна намачкайте и разбъркайте в майонезата. Сгорещете немного олио в тиган - колкото да намазни дъното.
3. Овалвайте пържолките в брашнената смес и запечатвайте двустранно на тиган за по няколко минути.
4. Рендосайте кашкавала, доматите нарежете на дебели кръгчета. 2/3 от кашкавала смесете с майонезата.
5. Подредете пържолите в тава и включете фурната да загрява на 180 градуса. Върху всяка пържола сложете по резен домат. Така месото ще попие от приятната киселина на зеленчука.
6. Отгоре разпределете майонезения сос. Печете 15 минути.
7. Поръсете останалия кашкавал и запечете за 2-3 минути колкото да се разтопи.
8. Сервирайте по желание с украса от прясна зеленина - босилек, магданоз, нарязан косо пресен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ