Месо с мед и сметана на фурна
Печени мръвки по грузински с медена марината и лук.
Необходими продукти:
- 1 кг месо по избор (аз предпочитам свинско или пилешко)
- 2 глави лук
- 2 с.л. сметана
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. лимонов сок
- сол и пипер
- други подправки по желание (копър, босилек, розмарин)
Начин на приготвяне:
1. Месото нарежете на едри парчета.
2. Смесете лимоновия сок, сметаната, меда и подправките и овъргаляйте мръвките в маринатата. Приберете в хладилник да се овкусят. Ако имате време, можете да държите и цял ден.
3. Лука нарежете на полумесеци.
4. Изсипете в тава месото с все соса и го смесете с лука. По желание отгоре сложете клонка розмарин.
5. Похлупете с капак или загърнете с алуминиево фолио и гответе на 200 градуса във фурната за около 40 минути. Махнете капака и допечете за още 10-15 минути.
6. Сервирайте с пресни подправки по желание и любимата гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ