Свински пържоли с карамелизирани ябълки
Свинско на тиган със сос от ябълки и масло.
Необходими продукти:
- 4 сочни свински пържоли
- 100 г масло
- 2 с.л. зехтин
- 2-3 ябълки
- сол, черен, червен и лют пипер на вкус
- кимион по желание
- 3 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Обтрийте месото с подправките.
2. Сгорещете зехтина и 25 г от маслото в тиган и запечете в него пържолите двустранно до получаването на златна коричка. Не гответе на прекалено силен огън. Ако готвите на два пъти, предвидете си още една доза масло със зехтин, защото първите две мръвки ще погълнат всичко.
3. Ябълките обелете, почистете от семките и твърдата среда и нарежете на полумесеци.
4. Сгорещете останалото масло в друг тиган и запържете в него ябълките, като ги посипете със захарта.
5. Поднесете свинското със заливка от карамелизирани ябълки и соса, в който са се готвили плодовете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ