Маринована пържола на скара с гарнитура
Пикантни пържоли с богата гарнитура от гъби, аспержи и лук.
Необходими продукти:
За маринатата:
- 5 малки чушки, запечени и нарязани
- праз лук, нарязан на колелца и запечен
- 1 чаена чаша зехтин
За пържолата:
- 2 пържоли от рибица
- черен пипер
- бял пипер
- морска сол
- чесън на прах
За гарнитурата:
- 1 глава нарязан лук
- гъби
- аспержи
- пресен босилек, нарязан на едро
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. За маринатата смесете всички продукти в купа.
2. Поставете пържолите на равна повърхност. Втрийте сухите подправки в месото докато покрият цялата повърхност.
3. Поставете ги в голяма плитка тава. Изсипете от маринатата толкова, че да покрие месото. Оставете в хладилник да се маринова за няколко часа.
4. Загрейте скарата на около 150 градуса и извадете пържолите от маринатата. Печете по 8 минути от всяка страна.
5. Когато пържолите са готови ги сложете в чиния, покрийте с домакинско фолио и ги оставете за няколко минути.
6. Загрейте тигана и сложете в него нарязания лук (без мазнина). Когато лукът започне да покафенява добавете аспержите и запържете до образуване на коричка. Добавете марината заедно със запечените чушки и праз. Използвайте малко зехтин от маринатата. Разбърквайте добре и запържете. Добавете босилека и гъбите, сол и пипер на вкус.
7. Гответе така докато всички продукти омекнат.
8. Сервирайте към пържолата.
9. Насладете му се с чаша червено вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ