Свински врат с патладжани
Свинско с чушки и патладжани на бавен огън.
Бон Апети
Излъчен на 27.06.2018
Свинско с бекон - мазна класика, анатемосана от веганите, на която обаче редица месоядни се възхищават. А сготвени на тиган парченца свински врат с кубчета бекон, лук, чесън, чушки и патладжани е истинска идилия, в която можете да топнете любимия си хляб и да се нахраните доста здраво.
Първо нарязваме продуктите - свинското на хапки, бекона на кубчета, лука и чесъна на ситно, патладжана на едро, чушката на лентички. В голям сух тиган запържваме бекона докато пусне мазнинка и хване коричка. Следва да добавим и свинските мръвки, да налеем зехтин и да поготвим докато се запечатат. После са лука и чесъна и щом и техният цвят се промени, добавяме патладжаните. Готвим още няколко минути, вкарваме в ястието чушките и доматите, овкусяваме със сол и пипер, захлупваме с капак и оставаме на умерен огън да цвърчи докато остане на мазнина. Отнема около час, а месото става крехко и разпадливо.
Ястието се сервира с наситнен пресен лук и хляб за топкане, защото сосчето е доста мазничко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ