Регистрация

Свински врат с патладжани



Свински врат с патладжани
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1890

Свинско с чушки и патладжани на бавен огън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.06.2018

Свинско с бекон - мазна класика, анатемосана от веганите, на която обаче редица месоядни се възхищават. А сготвени на тиган парченца свински врат с кубчета бекон, лук, чесън, чушки и патладжани е истинска идилия, в която можете да топнете любимия си хляб и да се нахраните доста здраво.

Първо нарязваме продуктите - свинското на хапки, бекона на кубчета, лука и чесъна на ситно, патладжана на едро, чушката на лентички. В голям сух тиган запържваме бекона докато пусне мазнинка и хване коричка. Следва да добавим и свинските мръвки, да налеем зехтин и да поготвим докато се запечатат. После са лука и чесъна и щом и техният цвят се промени, добавяме патладжаните. Готвим още няколко минути, вкарваме в ястието чушките и доматите, овкусяваме със сол и пипер, захлупваме с капак и оставаме на умерен огън да цвърчи докато остане на мазнина. Отнема около час, а месото става крехко и разпадливо.

Ястието се сервира с наситнен пресен лук и хляб за топкане, защото сосчето е доста мазничко.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта