Свински врат с кисели краставички и картофи
Добрата жена - унгарско ястие от месо с пържени картофи, бекон и кисели краставички.
В Унгарската кухня това ястие е традиция, позната под името Добрата жена. Нарича се така, защото се смята, че всяка любяща съпруга може да отдели час време, за да сготви на мъжа си апетитната храна. В канала Dazzle Spoon показват как се прави. Доста е калорично, мазничко, зимно, но и вкусно. Това е унгарският отговор на традиционното американско фиш енд чипс.
Първо се нарязват продуктите - киселите краставички и картофите на малки кубчета, свинското на хапки, а беконът - на ленти. Заредете се с йенска тенджера или друга дъллбока тава с капак. Можете да запечете бекона на сух тиган докато се посгърчи. Следва да налеете олио и да запържите в него краставичките за 8-10 минути. После ги приберете в тавата при бекона и бързо захлупете, за да се задушават. Следва да запържите и свинското до готовност в мазнината и да го приберете при останалите продукти. После направете същото и с картофите. Размешайте ястието и овкусете със сол и пипер. Осавете на топло под капак да се задушава за половин час. После сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ