Регистрация

Печен свински бут със зеле и моркови

Печен свински бут със зеле и моркови
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2450

Свинско на фурна с гарнитура от запържени зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 преден свински бут
  • 2 с.л. горчица
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 8-10 скилидки чесън
  • 1 дафинов лист
  • 2 с.л. растителна мазнина
  • 1 ч.ч. бира
  • 1 кг зеле
  • 1-2 глави лук
  • 1-2 моркова

Начин на приготвяне

1. Измийте, почистете и подсушете добре свинския бут.

2. Шпиковайте го, обтрийте хубаво със сол, черен пипер, горчица и други подправки на вкус и сложете в направените с ножа дупки половинки или цели скилидки чесън.

3. Приберете в хладилник за няколко часа.

4. Поставете бута в тава за печене, излейте на дъното й бирата, дафиновия лист и сипете вода (така че да покрие 1 пръст от месото).

5. Увийте с фолио и печете за 2 часа на 200 градуса. Развийте фолиото и запечете докато хване апетитна коричка.

6. Докато прасешкото се готви, направете и зелевата гарнитура. Наситнете зелето и лука и рендосайте морковите.

7. Сгорещете мазнина в тиган, запържете първо лука до покафеняване, после прибавете моркова, а малко след него и зелето. Гответе докато зелевите лентички омекнат, а след това подправете със сол, черен и червен пипер на вкус.

8. Сервирайте парче от месото, а до него гарнитура, като не забравяйте да гребнете 1 с.л. сосче от тавичката и да залеете с него зелевата запръжка.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта