Свинска наденица с картофи
Традиционна свинска наденица с картофи.
Необходими продукти:
- свинска наденица
- 3 картофа, обелени и нарязани
- черен пипер
- риган
- сол
- 1/2 ч.ч. бяло вино
- 1/2 ч.ч. вода
- 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Разделете наденицата на две равни порции.
2. Навийте всяка в кръг и забодете с клечка за зъби.
3. Сложете порциите в тавичка за печене, заедно с нарязаните картофи, поръсете със сол, черен пипер и риган. Добавете водата и виното. Течността трябва почти да покрива картофите. Добавете зехтина и печете на 200°С в предварително загрята фурна около 35-40 мин. или докато течността се изпари почти напълно и картофите се сготвят.
4. Обърнете наденицата няколко пъти по време на печенето, за да не изгори.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ