Регистрация

Сарми с прясно зеле и месо



Сарми с прясно зеле и месо
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2457

Зелеви сармички с телешко и сос от кисело мляко и тахан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.11.2016

Готвим зелеви сарми с телешко месо и ориз, като залагаме на прясна зелка и оренталски подправки да направят рецептата екстравагантна и привлекателна. След потапяне в кипяща вода зелето се шокира в студена, за да се запази хем мекотата на варените листа, хем хрупкавостта на пресния им вариант. Когато отстраним главната жила от листата, ги пълним със смес от смляно месо, накиснат бисерен ориз, масло и много подправки. Редим в тенджера, добавяме скилидки чесън и пилешки бульон и варим до готовност. А за да не скучаем в кухнята докато ястието се готви, правим млечен сос за поднасяне - елементарна смес от кисело мляко, тахан, чесън и сол.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта