Сарми с прясно зеле и месо
Зелеви сармички с телешко и сос от кисело мляко и тахан.
Бон Апети
Излъчен на 22.11.2016
Готвим зелеви сарми с телешко месо и ориз, като залагаме на прясна зелка и оренталски подправки да направят рецептата екстравагантна и привлекателна. След потапяне в кипяща вода зелето се шокира в студена, за да се запази хем мекотата на варените листа, хем хрупкавостта на пресния им вариант. Когато отстраним главната жила от листата, ги пълним със смес от смляно месо, накиснат бисерен ориз, масло и много подправки. Редим в тенджера, добавяме скилидки чесън и пилешки бульон и варим до готовност. А за да не скучаем в кухнята докато ястието се готви, правим млечен сос за поднасяне - елементарна смес от кисело мляко, тахан, чесън и сол.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ