Салата с три вида боб
Средно | Порции 3-4
| Видяна: 3826
Бобена салата със сладки чушки.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. замразен зелен фасул, нарязан
- 1 консерва (400-450 г) бял боб
- ½ консерва (400-450 г) червен боб, изплакнат и отцеден
- ½ ч.ч. червена сладка чушка, нарязана на кубчета
- ½ ч.ч. червен лук, нарязан на кубчета
- ¼ ч.ч. бял оцет
- 2 с.л. захар
- 2 с.л. зеленчуково олио
- ½ ч.л. синапени семена
- ½ ч.л. смлян черен пипер
- 1 скилидка чесън, счукан
Начин на приготвяне:
1. Сварете зеления фасул според указанията на опаковката и го отцедете.
2. В голяма купа, смесете зеления фасул, белия боб, червения боб, сладката чушка и лука.
3. В средна купа, разбийте оцета, захарта, олиото, синапените семена, черния пипер и чесъна, след това полейте салатата.
4. Разбъркайте хубаво, така че бобът да се покрие, сложете найлоново фолио върху купата и оставете в хладилника за поне 3–4 часа преди сервиране.
Най-важните съставки
бял боб, бял оцет, захар, зелен фасул, зеленчуково олио, синапено семе, червен боб, червен лук, червени чушки, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ