Салата с пресни картофи и цвекло
Лесно | Порции 2
| Видяна: 2987
Свежа картофена салата без месо.
Необходими продукти:
- 1 кг малки пресни картофи, необелени
- 2 с.л. наситнен лук
- 2 с.л. наситнен магданоз
- 1 консерва (450 г) цвекло, отцедено и нарязано на кубчета
- 2 с.л. нарязан на кубчета див лук
- 2 с.л. винен оцет
- 6 с.л. салатено олио
- 1 ч.л. сол
- ¼ ч.л. пипер
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите в кипяща вода за 20–25 мин., до омекване.
2. Охладете и нарежете на дебели филийки.
3. Сложете картофите, лука и магданоза на дъното на салатена купа.
4. Покрийте с нарязаното цвекло и нарязания на кубчета див лук.
5. Смесете оцета, олиото, солта и пипера.
6. Полейте салатата с този дресинг.
7. Покрийте с капак и оставете в хладилника за 2–3 часа преди поднасяне.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ