Регистрация

Лаврак със скариди и пресен лук

Лаврак със скариди и пресен лук
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3352

Лаврак, запечен с лук и джинджифил и гарниран със скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   3-4 филета от риба лаврак
  •   шепа джинджифил, прясно нарязан
  •   2-3 стръка пресен лук, нарязан ма четири
  •   150 г саке
  •   6 сурови кралски скариди

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 200 градуса.

2. Овкусете рибата добре от двете страни със сол и пипер.

3. Върху парче фолио, достатъчно за обвиването на едно филе поръсете джинджифил и сложете малко от пресния лук.

4. Поставете филето върху фолиото.

5. Поръсете отново рибата с джинджифил и пресен лук.

6. Поставете скаридите върху филето.

7. Завийте краищата на фолиото, така че сакето да не се излива.

8. Излейте сакето – по около 75 грама за всяка порция и затворете плътно фолиото.

9. Печете около 18-20 минути, докато скаридите видимо порозовеят.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта