Лаврак със скариди и пресен лук
Лаврак, запечен с лук и джинджифил и гарниран със скариди.
Необходими продукти:
- 3-4 филета от риба лаврак
- шепа джинджифил, прясно нарязан
- 2-3 стръка пресен лук, нарязан ма четири
- 150 г саке
- 6 сурови кралски скариди
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 200 градуса.
2. Овкусете рибата добре от двете страни със сол и пипер.
3. Върху парче фолио, достатъчно за обвиването на едно филе поръсете джинджифил и сложете малко от пресния лук.
4. Поставете филето върху фолиото.
5. Поръсете отново рибата с джинджифил и пресен лук.
6. Поставете скаридите върху филето.
7. Завийте краищата на фолиото, така че сакето да не се излива.
8. Излейте сакето – по около 75 грама за всяка порция и затворете плътно фолиото.
9. Печете около 18-20 минути, докато скаридите видимо порозовеят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ