Регистрация

Паста с пресен домат, гъби и кюфтенца

Паста с пресен домат, гъби и кюфтенца
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 3070

Спагети с телешки кюфтета или италиански пикантни наденички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 зрели домата
  • 4 с.л. зехтин Еxtra virgin
  • 1 червено чили, нарязано
  • 1 скилидка чесън, счукан
  • листа пресен босилек, нарязани
  • листа пресен бейби спанак
  • телешки кюфтенца или нарязани на филийки наденички чоризо
  • 1/2 глава лук
  • 1 ч.ч. гъби
  • черни маслини
  • щипка много фина захар
  • 5 порции сварена паста
  • сол и пипер
  • пармезан, настърган

За телешките кюфтенца:

  • 500 г нетлъста телешка кайма
  • 1/2 ч.л. кориандър, фино нарязан
  • 3 скилидки чесън, счукан
  • 1 с.л. джинджифил, счукан
  • 1 с.л. бял пипер
  • 1 с.л. рибен сос
  • 1/2 с.л. светъл соев сос
  • 5 яйца

Начин на приготвяне:

1. Разполовете доматите и ги сложете с отрязаната страна нагоре в тавичка. Поръсете със зехтин, сол и пипер.

2. Печете доматите на 180ºС за 20 мин.

3. Обелете ги и ги нарежете наедро. Смесете в купа със зехтина, чилитата, маслините, чесъна, босилека, захарта, сол и пипер на вкус. Заделете за 1/2 час.

4. Междувременно запържете кюфтенцата (или чоризото), лука и гъбите. Смесете със соса за пастата в купа и добавете пресен спанак.

5. Полейте с този сос сварената паста, поръсете с пармезан и пипер и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта