Паста с пресен домат, гъби и кюфтенца
Спагети с телешки кюфтета или италиански пикантни наденички.
Необходими продукти:
- 2 зрели домата
- 4 с.л. зехтин Еxtra virgin
- 1 червено чили, нарязано
- 1 скилидка чесън, счукан
- листа пресен босилек, нарязани
- листа пресен бейби спанак
- телешки кюфтенца или нарязани на филийки наденички чоризо
- 1/2 глава лук
- 1 ч.ч. гъби
- черни маслини
- щипка много фина захар
- 5 порции сварена паста
- сол и пипер
- пармезан, настърган
За телешките кюфтенца:
- 500 г нетлъста телешка кайма
- 1/2 ч.л. кориандър, фино нарязан
- 3 скилидки чесън, счукан
- 1 с.л. джинджифил, счукан
- 1 с.л. бял пипер
- 1 с.л. рибен сос
- 1/2 с.л. светъл соев сос
- 5 яйца
Начин на приготвяне:
1. Разполовете доматите и ги сложете с отрязаната страна нагоре в тавичка. Поръсете със зехтин, сол и пипер.
2. Печете доматите на 180ºС за 20 мин.
3. Обелете ги и ги нарежете наедро. Смесете в купа със зехтина, чилитата, маслините, чесъна, босилека, захарта, сол и пипер на вкус. Заделете за 1/2 час.
4. Междувременно запържете кюфтенцата (или чоризото), лука и гъбите. Смесете със соса за пастата в купа и добавете пресен спанак.
5. Полейте с този сос сварената паста, поръсете с пармезан и пипер и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ