Салата с печен карфиол
Зеленчуци със сирене и ядки от макадамия.
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. семена кимион
- 1/2 ч.л. смлян кимион
- 1/2 ч.л. лют червен пипер
- 1 / 2 ч. л. сладък червен пипер
- 1/2 ч.л. счукани семена кориандър
- едро смлян черен пипер
- сол
- 1 връзка пресен кориандър, нарязан
- 1/2 ч.ч. натрошени ядки от макадамия
- 200 г сирене фета, натрошено (или друг вид бяло сирене)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 С.
2. Накъсайте карфиола на цветчета, а тях натрошете или нарежете на парченца с размера на царевично зърно или зърно нахут. Нарежете и стъбълцата.
3. Смесете нарязания карфиол със зехтина, подправките, солта и черния пипер и разбъркайте, така че да се овкуси равномерно.
4. Печете около 45 минути или докато карфиолът омекне.
5. Докато е все още топъл, наръсете го с кориандъра, нарязаните ядки макадамия и натрошеното бяло сирене. Разбъркайте леко и сервирайте топло!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ