Пържени карфиолени розички с панировка
Паниран карфиол с коричка от галета.
Необходими продукти:
- 1,5 л вода
- 1 ч.л. сол
- 1 кг карфиол
- 125 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. лук на прах
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. лют сос или чили сос
- 70 г царевично нишесте
- 250 мл вода
- 200 г галета
- около 500 мл олио или друга растителна мазнина за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. Почистете карфиола, разделете на розички и измийте розичките. Изсипете водата в тенджера, подгрейте, разтворете 1 с.л. сол и пуснете карфиола вътре. Варете 4 минути и извадете с решетъчна лъжица. Оставете топлината да подсуши остатъчната вода от розичките.
2. Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете лука и чесъна на прах, солта, лютия сос, царевичното нишесте и залейте с 250 мл вода. Разбъркайте на каша.
3. Сипете галетата в друга купичка.
4. С щипки или пинсети топвайте всяка розичка първо в течната панировка, след това в галетата. Редете в чиния.
5. Застелете си чиния с домакинска хартия. В касерола сипете растителната мазнина и сгорещете на силен огън.
6. Изпържете на порции розичките като готвите за по 3:30 мин.
7. По желание поднесете с чеснов сос или друг сос по избор.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ