Салата с макарони, риба и майонеза
Студено предястие от варена паста с консерва риба, яйца и майонезен сос.
Необходими продукти:
- 400 г макарони фусили
- 1 консерва (около 150 г) риба тон
- 1 краставица
- 4 яйца
- 100 мл майонеза
- сокът от 1/3 лимон
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата в 1,2 литра вода като първо кипнете водата, след това добавите 1 ч.л. сол и изсипете фусилите. Варете 4-5 минути, прехвърлете в гевгир и шокирайте под течаща студена вода. Когато се охладят добре, застопорете в съд, за да се отцеди водата.
2. През това време пуснете и яйцата да се сварят.
3. Пастата пресипете в купа за салата. Отцедете рибата от соса на консервата, но не напълно. Ако е на по-големи парчета, намачкайте с вилица и след това залейте макароните.
4. Нарежете на ситно сварените, охладени и обелени яйца в купата. Направете същото и с краставицата. Залейте с майонезата и лимоновия сок и овкусете със сол и пипер. Разбъркайте хубаво.
5. Приберете в хладилник до момента на поднасяне.
6. Поднесете като предястие или студена салата за мезе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ