Салата с грюер, вино и кресон
Лесно | Порции 2
| Видяна: 3235
Сирене с винегрет от магданоз.
Необходими продукти:
- 450 г грюер, нарязан на тънки ленти
- ¼ ч.ч. сухо бяло вино
- 100 г листа кресон или рукола
- 3 с.л. студена вода
За винегрета:
- 4 лука шалот, обелен и нарязан на кубчета
- 1 с.л. магданоз, нарязан
- 1 с.л. дижонска горчица
- 1 с.л. червен винен оцет
- 3 с.л. царевично олио
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте сиренето в бяло вино за 1/2 час на стайна температура.
2. След това разбъркайте хубаво с винегрета.
3. Малко преди сервиране, разбъркайте салатата с дресинга и прибавете още пипер на вкус.
Най-важните съставки
бяло вино, вода, дижонска горчица, кресон, магданоз, оцет, сирене грюйер, сол и пипер, царевично олио, шалот
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ