Салата от печен патладжан
Нискокалорична салата с ядки и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 голям патладжан
- 1 червена чушка
- 1 жълта чушка
- 1 голяма глава лук
- 3 скилидки чесън
- 1/2 ч.ч. стафиди
- 1 ч.ч. нарязани орехи;
- зехтин
- 1/2 ч.ч. ябълков оцет
- 1 с.л. захар
- сол и пипер
- риган
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºС.
2. Измийте и почистете патладжана, нарежете го на кубчета и сложете в купа с вода, сол и 1 с.л. оцет или сока на един лимон.
3. Измийте и почистете чупките и ги нарежете на малки ленти или кубчета.
4. Нарежете лука и скилидките чесън.
5. Отцедете кубчетата патладжан и ги сложете в голяма тавичка. Прибавете червената и жълтата чушка, лука, чесъна, стафидите, захарта, солта и пипера. Поръсете с ябълков оцет и зехтин и разбъркайте.
6. Сложете във фурната и печете докато патладжанът омекне и покафенее.
7. Извадете сместа от фурната и поръсете с нарязани орехи, риган и още малко зехтин.
8. Оставете да се охлади до стайна температура преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ