Салата от краставици с червен лук
Пикантна салата със свежи зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 глави червен лук, фино нарязан на филийки
- голяма шепа магданоз
- 2 краставици
- 2 малки лимона (или 1 голям)
- сол
- прясно счукан черен пипер
- бял винен оцет
- 2 стръка зелен лук
- 2 ч.л. олио без вкус (зехтинът не е подходящ)
- 1 малко зелено чили
Начин на приготвяне:
1. Нарежете фино червения лук в купа и прибавете 1 с.л. сол. Счукайте лука със солта много хубаво. По този начин ще изгуби киселинността си и острия вкус, както и горчивината. Измийте лука, за да отстраните солта. Трябва да е съвсем леко осолен.
2. Прибавете 1 с.л. бял винен оцет към лука и заделете.
3. Нарежете цялата зелена част на пролетния лук на фини кръгове.
4. Обелете краставицата на две по дължина и след това на ситни полумесеци. Прибавете я към лука в купата.
5. Прибавете нарязаните чилита.
6. Изцедете лимоните. Нарежете ситно плосколист магданоз. Прибавете олио и сол и пипер, смесете хубаво и опитайте на вкус - ако е необходимо, добавете още сол, пипер или лимонов сок.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ