Салата от аспержов/снежен грах
Салата с лук, грах, кокосово мляко и ядки.
Необходими продукти:
- 400 г аспержов/снежен грах
- 125 мл гъсто кокосово мляко
- накъсани листа маруля
- 4 с.л. изпечен и натрошен пресен кокосов орех
- 4 с.л. печени и натрошени наедро фъстъци
- 20 г изпържен до хрупкаво лук шалот
За дресинга:
- 4 с.л. пресен сок от лайм
- 3 с.л. палмова или тъмно кафява захар
- 3 с.л. рибен сос
- 2 с.л. паста тайландко чили (от буркан)
Начин на приготвяне:
1. Бланширайте граха във вряща вода за около 30 сек. или минута, потопете веднага в студена вода, отцедете и изсушете и прехвърлете в купа.
2. Загрейте кокосовото мляко в тенджера докато се затопли хубаво няколко минути.
3. Сложете продуктите за дресинга и разбъркайте докато се разтопи захарта. Излейте дресинга върху граха и разбъркайте докато всичко се смеси хубаво.
4. Сложете листата от маруля в чинията за сервиране и напълнете отгоре с грах.
5. Поръсете с малко кокосово мляко и прибавете няколко хрупкави парчета шалот, отгоре поръсете фъстъците.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ