Пикантна салата с телешко
Телешко с домати и краставици.
Необходими продукти:
- 1 голям домат, нарязан на тънки полумесеци
- 1 голяма глава сладък лук, разполовен и тънко нарязан на филийки
- 1 краставица, нарязана на кубчета
- 2 стръка зелен лук, нарязани
- 450 г телешко
- 1 1/2 ч.л. сол
- 2 ч.л. смлян кориандър
- 2 малки пресни тайландски чилита
- 1 стрък лимомова трева, едро нарязан
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. пресен джинджифил, нарязан
- 1 с.л. оризов оцет
- 1/4 ч.ч. млечен или доматен сос по ваш избор
- 1 с.л. зеленчуково олио
- 1 ч.л. захар
- микс от зелени салати
- нарязан зелен лук (за украса)
Начин на приготвяне:
1. Смесете домата, лука, краставицата и нарязания зелен лук.
2. Заделете.
3. Втрийте телешкото с 1/2 ч.л. сол и 1 ч.л. кориандър.
4. Пюрирайте в кухненския робот останалите 1 ч.л. сол и 1 ч.л. кориандър, заедно с чилитата, лимоновата трева, пресния лимонов сок, оризовия оцет, соса, зеленчуковото олио и захарта до гладкост.
5. Охладете дресинга за 1 ч.
6. Изпечете телешкото на барбекюто, покрито с капака, на умерено-силен огън (180°-200 °С) за 6 мин. от всички страни до желаната готовност.
7. Оставете да престои за 5 мин.
8. Нарежете на тънки филийки.
9. При поднасяне, сложете в голяма купа телешкото и зеленчуковата смес и поръсете с дресинга. Разбъркайте много добре.
10. Поднесете върху микс от зелени салати и украсете със зелен лук по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ