Салата Нисоаз с риба тон
Картофи, боб, зеленчуци и хрупкава риба тон се комбинират в изискана салата.
Необходими продукти:
- хубаво парче прясна риба тон
- магданоз и босилек нарязани (за поръсване)
- сол и черен пипер
- твърдо сварено яйце
- каперси
- зелени аромати
- черни маслини, нарязани на филийки
- хубави салатни картофи, сварени и обелени
- чери домати, нарязани на половинки и поръсени със зехтин и подправки
- зелен боб, бланширан и сварен ал денте, поръсен с малко зехтин
Начин на приготвяне:
1. Оваляйте рибата в зехтин, овкусен със сол и пипер.
2. Сложете я за около 30 секунди от всяка страна върху плоча за печене или незалепващ тиган, докато се сготви равномерно отвсякъде.
3. Махнете я от огъня и я оваляйте хубаво в зелените аромати, увийте я във фолио и оставете да придобие форма в хладилника за малко.
За сервиране:
1. Поставете хубаво нарязаните салатни картофи в чинията, а отгоре рибата, гарнирана с маслините.
2. Сложете яйцето в чинията и гарнитайте с каперсите и зелените подправки.
3. Сложете малко бейби домати в чинията и подредете боба сред тях, като гарнирате с нарязания босилек.
4. Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ