Салата с риба тон, майонеза и зеленчуци
Предястие с консерва риба тон, краставици, моркови и майонезен сос.
Необходими продукти:
- 1 консерва риба тон в мазнина или собствен сос
- 150 г кашкавал
- 2 краставици
- 4 яйца
- 2 моркова
- 1 опаковка майонеза (90-125 мл)
- сол
Начин на приготвяне:
1. Салатата се прави на пластове в стъклена чаша и изглежда доста ефектно. За целта сварете яйцата и морковите. Можете да ги готвите заедно като ги сложите в хладка вода и кипнете. След това засечете 7 минути от завирането на водата, махнете от огъня и излейте топлата вода. Напълете съд със судена. Когато отново се затопли, сменете водата.
2. Рендосайте белтъците на по едно яйце в 4 стъклени чаши. Отгоре намажете с малко майонеза.
3. Рибата тон отцедете от половината сос на консервата. Останалото съдържание пресипете в чиния и намачкайте с вилица. Половината от него разпределете върху белтъците.
4. Краставиците нарежете на малки кубчета като за таратор. Разпределете върху пласта с риба. Посолете и намажете с майонеза.
5. Рендосайте морковите и ги разпределете отгоре. Посолете и намажете с майонеза. Добавете следващия пласт риба, пак намажете майонеза.
6. Рендосайте кашкавала, поръсете го, покрийте с майонеза и на финала натрошете варените жълтъци. Ордьовърът изглежда мнофо ефектно и може да бъде направен и в голяма стъклена купа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ