Ордьовър с авокадо и риба тон
Салата от авокадо с риба тон.
Необходими продукти:
- 2 консерви риба тон в собствен сос или растителна мазнина
- 2 големи зрели плода авокадо
- 1 с.л. майонеза
- 1/2 червена сладка чушка
- 1/2 глава червен лук
- 2 скилидки чесън
- 1/2 лимон
- 2 стръка пресен лук
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Отцедете рибата от соса на консервата, намачкайте леко с вилица и залейте с майонезата. Разбъркайте.
2. Наситнете червения лук, чушката нарежете на малки кубчета, чесъна намачкайте на паста, изстискайте сока на лимона, а пресния лук нарежете косо на тръбички.
3. Авокадото почистете от костилката. Тук трябва да решите дали искате да сервирате в кошнички от авокадо или ще го добавите в разядката. Друг вариант е да го нарежете на слайсове и да разпределите рибената смес отгоре. И в трите варианта намажете авокадото с част от лимоновия сок, за да не потъмнява. Останалия сипете при рибата.
4. Ако ще правите разядка, нарежете авокадото на малки кубчета и добавете при рибата. Ако не - в сместа вкарайте само чесъна, чушките и лука. Овкусете с черен пипер и разбъркайте.
Сервирайте както ви е най-удобно и ви изглежда най-привлекателно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ