Регистрация

Руска разядка с цвекло и кисели зеленчуци

Руска разядка с цвекло и кисели зеленчуци
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1329

Руски винегрет - картофена салата с кисели краставички и много зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 малка консерва грах
  • 1/4 глава кисело зеле
  • 2 средни глави цвекло
  • 2 средни моркова
  • 3 картофа
  • 5-8 кисели краставички
  • 1 с.л. мед
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 с.л. лимонов сок
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Картофите, морковите и цвеклото сгответе на пара. Сложете морковите малко по-късно, защото тяхното време за готвене е по-кратко. Средни по размер цвекло и картофи се готвят около час, докато на морковите ще са им необходими 35 минути.

2. През това време в голяма купа изсипете зрънцата отцеден грах от консерва. Добавете кислите краставички, нарязани на кубчета и наситненото кисело зеле.

3. Предварително можете да си направите и дресинга като леко подгреете зехтина и разбъркате в него меда. После добавете и лимоновия сок. В някои части на Русия вместо този дресинг просто добавят 100-тина грама майонеза.

4. Сварените картофи и цвекло обелете и нарежете на кубчета. На същите кубчета нарежете и морковите. Смесете ги с останалите зеленчуци.

5. Добавете дресинга и разбъркайте хубаво. Осолете на вкус. Сервирайте като ракиено мезе или мезе за водка, гарнитура към печено месо или една различна салата.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта