Регистрация

Салата Дъга с тиква

Салата Дъга с тиква
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3921

Салата с тиква, зеленчуци и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 малка тиква цигулка
  • 2 малки червени чушки
  • шепа бейби листа спанак
  • шепа орехи
  • 2 ч.ч. нарязани печурки
  • 60 г фета

За дресинга:

  •  1/2 ч.ч. зехтин
  • 1/3 ч.ч. червен винен оцет

Начин на приготвяне:

1. Включете грила на фурната и сложете чушките върху решетка, докато се изпекат равномерно от всички страни. Извадете ги от фурната и ги сложете в купа, покрита с фолио, за да се задушат и омекнат.

2. Нарежете тиквата на осем парчета и отстранете семената. Сложете парчетата тиква в тавичка и поръсете със зехтин и счукан черен пипер и изпечете в предварително загрята до 150ºС фурна за 15-20 мин. или до златисто-кафяв цвят. Извадете от фурната и заделете.

3. Свалете фолиото от купата с чушките и ги обелете. Нарежете ги на половинки и извадете семената, след което ги накъсайте с ръце на едри парчета.

4. Нарежете тиквата на едри хапки и прибавете останалите необходими продукти. Отгоре натрошете сиренето.

5. В незалепващ тиган препечете орехите, като разбърквате, за да не изгорят. Когато се изпекат, изключете котлона и ги прибавете в купата със салатата. Смесете всичко с дресинга и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта