Регистрация

Салата Бонапарт с пилешко, майонеза и кашкавал

Салата Бонапарт с пилешко, майонеза и кашкавал
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 6065

Засищащ руски ордьовър с месо, картофи, лук, гъби, моркови и много майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 грама сварено пилешко месо
  • 1 консерва или буркан гъби (тегло на гъбите около 250 грама)
  • 3 варени яйца
  • 250 грама кашкавал
  • глава лук
  • 2 варени картофа
  • 1 голям морков
  • 200-300 грама майонеза
  • сол на вкус
  • няколко с.л. растителна мазнина за запържване (сотиране)

Начин на приготвяне:

1. Салатата се реди на пластове в дълбока по възможност прозрачна салатиера. На първи ред рендосайте картофите. Можете да ги посолите леко.

2. Върху тях намажете с майонеза.

3. Нарежете на ситно лука и го запържете в 2-3 с.л. мазнина. Щом покафенее, прибавете в тигана и отцедените и нарязани гъби от консерва. Запържете заедно и излейте върху салатата. Това е следващия пласт. Отгоре намажете с майонеза.

4. Нарежете на ситни хапки пилешкото месо и го поръсете отгоре. Осолете по желание. Залейте пак с майонеза.

5. В тигана, в който запържихте лука с гъбите, загрейте още 2 с.л. мазнина, рендосайте моркова и го сотирайте за няколко минути. След това го добавете върху салатата и намажете с майонеза.

6. Рендосайте белтъците на яйцата, а жълтъците стрийте между пръстите си. Намажете и този слой с майонеза.

7. Накрая поръсете цялата салата отгоре с настърган кашкавал и поднесете без да размесвате.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта