Ордьовър с шунка, сухари, яйца и сирене
Предястие с месо, кашкавал, царевица и майонезен сос.
Необходими продукти:
- 250-300 грама шунка
- 100 грама сирене по избор (бяло саламурено, кашкавал, ементал, моцарела и др.)
- 5 яйца
- консерва царевица
- 1 пакет крутони или сухари
- майонеза
- магданоз - пресен
- няколко листа зелена салата
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата до голяма твърдост, обелете ги и ги нарежете на кубчета. Нека и шунката стане на малки парченца. Отцедете царевицата, магданоза - наситнете и ги прибавете към месото и яйцата. Накрая и нарязаното сирене да влезе при тях и всичко се разбърква добре.
2. Натрошете сухарите на не много дребни парчета в сместа. Ако използвате крутони - нахвърляйте ги цели. Залейте със сметаната и разбъркайте много хубаво.
3. Подредете зелените листа на дъното на чиния за ордьоври и след това изсипете върху тях предястието. Можете да украсите със зеленина или цели сухари.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ