Руско предястие с варени картофи и майонеза
Картофена салата с ябълки, пържен лук, майонеза и кашкавал.
Необходими продукти:
- 4 картофа
- 200 г кашкавал
- 200 г рулца от раци
- 2 глави лук
- 2 зелени ябълка
- 200 мл майонеза
- 3 с.л. растителна мазнина
- сол и пипер на вкус
- маслини и пресни подправки за украса
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите. Охладете, обелете и нарежете на не много големи кубчета.
2. Лука обелете, наситнете и запържете за кратко в растителната мазнина.
3. Ябълките обелете и почистете от семките. Нарежете на кубчета.
4. Наситнете рачешките рулца.
5. Рендосайте кашкавала.
6. Смесете ябълките с картофите, лука, рачешките рулца и майонезата. Опиатйте и ако е нужно, добавете сол и черен пипер на вкус.
7. Поръсете отгоре с рендосания кашкавал.
8. Украсете с маслини и пресни подправки по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ