Предястие с пилешко, сини сливи и майонеза
Моркови с пилешки гърди, сини сливи и майонезен сос.
Необходими продукти:
- 400 г пилешки гърди (печени или варени; може и месо от останало пиле на грил)
- 100 г сушени сини сливи
- 3 моркова
- 1 глава лук
- сол и пипер на вкус
- 1 опаковка майонеза (лека)
- 1 ч.л. горчица
- 2 с.л. растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Сготвеното и охладено пилешко месо, което може да ви е останало и от предишно готвене, нарежете на кубчета и изсипете в купа.
2. Лука наситнете. Сгорещете мазнината и го запържете до покафеняване. След като се охлади, добавете в купата.
3. Морковите почистете и рендосайте на едро. Изсипете при останалите продукти.
4. Сините сливи нарежете на хапчици и добавете в предястието.
5. Залейте с майонезата и горчицата, овкусете със сол и пипер на вкус и разбъркайте много добре. Готово е за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ