Регистрация

Предястие с пилешко, сини сливи и майонеза

Предястие с пилешко, сини сливи и майонеза
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 945

Моркови с пилешки гърди, сини сливи и майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г пилешки гърди (печени или варени; може и месо от останало пиле на грил)
  • 100 г сушени сини сливи
  • 3 моркова
  • 1 глава лук
  • сол и пипер на вкус
  • 1 опаковка майонеза (лека)
  • 1 ч.л. горчица
  • 2 с.л. растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Сготвеното и охладено пилешко месо, което може да ви е останало и от предишно готвене, нарежете на кубчета и изсипете в купа.

2. Лука наситнете. Сгорещете мазнината и го запържете до покафеняване. След като се охлади, добавете в купата.

3. Морковите почистете и рендосайте на едро. Изсипете при останалите продукти.

4. Сините сливи нарежете на хапчици и добавете в предястието.

5. Залейте с майонезата и горчицата, овкусете със сол и пипер на вкус и разбъркайте много добре. Готово е за сервиране.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта