Руско предястие Гъбена поляна с картофи и моркови
Ордьовър с варени зеленчуци, яйца, печурки и майонеза.
Необходими продукти:
- 4 варени картофа
- 3 моркова (вие решете дали предпочитате варени или сурови)
- 5 варени яйца
- 150 грама кашкавал
- връзка копър
- връзка магданоз
- 250 грама майонеза
- 350 грама печурки
- 3 глави лук
За украса:
- гъби от консерва
- магданоз и копър
- печени моркови
Начин на приготвяне:
1. Салатата се готви на слоеве, които не се разбъркват. Затова вземете си желаната от вас купа и започнете да диплите редовете.
2. За начало рендосайте варените картофи.
3. Наситнете лука, запържете го в малко растителна мазнина и след като започне да покафенява прибавете при него наситнените печурки и ги оставете да се пържат заедно под капак до омекване на гъбите. След това изсипете съдържанието на тигана с все соса върху картофите.
4. Загладете отгоре с част от майонезата.
5. Върху нея настържете кашкавала, а отгорему и морковите. Можете да си запазите част от морков за украса.
6. Поръсете предястието с наситнени магданоз и копър.
7. Отгоре загладете с втори ред майонеза.
8. Разделете жълтъците и белтъците на варените яйца и на този ред рендосайте жълтъците.
9. Загладете целия ордьовър с майонеза и накрая рендосайте белтъците.
10. Направете украса от рендосани моркови, варени яйца, гъби и парченца картофи. Можете да взаимствате идеи от снимката.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ