Регистрация

Руско мезе от риба с лук и моркови

Руско мезе от риба с лук и моркови
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1535

Пържена риба със заливка от зеленчуци в оцет и захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг риба (треска, минтай или друга по избор)
  • 8 с.л. олио
  • 4 моркова
  • 3 глави лук
  • 4 с.л. доматен концентрат
  • 1/2 ч.ч. бульон или вода
  • сол и пипер на вкус
  • 1 с.л. оцет
  • 1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

1. В половината от олиото запържете рибата, след това разделете на хапки и почистете костите.

2. Наситнете лука и го запържете в 2 с.л. олио. Извадете от тигана.

3. Загрейте още 2 с.л. олио и запържете и морковите, нарязани на ситно.

4. Върнете лука при морковите, добавете солта, захарта, пипера, доматената паста, оцета и бульона и размесете. Оставете да къкри докато се редуцира.

5. В тавичка слагайте ред риба, ред запръжка до изчерпване на количествата. Хубаво е редовете да са тънки. Започнете с риба и завършете със зеленчуци.

6. Можете да хапвате докато е топло, но можете и да приберете в хладилник за поне 3 часа. Така ястието се превръща в страхотно студено мезе.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта