Руско мезе от риба с лук и моркови
Пържена риба със заливка от зеленчуци в оцет и захар.
Необходими продукти:
- 1 кг риба (треска, минтай или друга по избор)
- 8 с.л. олио
- 4 моркова
- 3 глави лук
- 4 с.л. доматен концентрат
- 1/2 ч.ч. бульон или вода
- сол и пипер на вкус
- 1 с.л. оцет
- 1 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
1. В половината от олиото запържете рибата, след това разделете на хапки и почистете костите.
2. Наситнете лука и го запържете в 2 с.л. олио. Извадете от тигана.
3. Загрейте още 2 с.л. олио и запържете и морковите, нарязани на ситно.
4. Върнете лука при морковите, добавете солта, захарта, пипера, доматената паста, оцета и бульона и размесете. Оставете да къкри докато се редуцира.
5. В тавичка слагайте ред риба, ред запръжка до изчерпване на количествата. Хубаво е редовете да са тънки. Започнете с риба и завършете със зеленчуци.
6. Можете да хапвате докато е топло, но можете и да приберете в хладилник за поне 3 часа. Така ястието се превръща в страхотно студено мезе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ