Регистрация

Празнична зимна салата с дробчета, гъби, яйца и сметана

Празнична зимна салата с дробчета, гъби, яйца и сметана
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1437

Салатено мезе с кисели краставички, дроб, яйца, гъби и сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г кисели краставички
  • 300 г гъби
  • 300 г телешки дроб или пилешки дробчета
  • олио
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 3 яйца
  • сол и пипер

За подправяне:

  • 125 г заквасена сметана (1 малка опаковка)
  • 1 ч.л. горчица
  • маслини и чери домати за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте моркова, наситнете лука и нарежете гъбите на кубчета. Пуснете яйцата да се сварят. Дробчетата или парчето дроб нарежете на малки хапчици.

2. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган и запържете моркова до лека коричка. Извадете в чиния, добавете още 1 с.л. олио и запържете и лука. Извадете в друга чиния.

3. Запържете и гъбите в малко мазнина, овкусете със сол и пипер и извадете.

4. Следва да запържите дробчетата за 10 минути на умерен огън.

5. Поставете ринг (ако ще правите индивидуални салатки) или стените на форма с махащо се дъно (с диаметър 20 см.) в чиния. Наситнете краставичките.

6. На първи ред сложете краставичките, отгоре разпределете гъбите.

7. Смесете сметаната с горчицата и разбъркайте със сол и пипер. Намажете с част от този сос.

8. Следва пласт от лука, после пласт дробчета, пак сос. Отгоре разпределете нарязаните на парчета белтъци от варените яйца, поръсете малко сол и пипер, покрийте с моркова, залейте с останалия сос и заравнете. На финала рендосайте жълтъците върху солената торта.

9. Преди поднасяне украсете с маслини, чери домати или друго по избор. Махнете ринговете.

 

Източник: YouTube/Это Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта