Мъжка салата с телешко и варени яйца
Руско предястие от телешко варено с майонеза, кашкавал, лук и яйца.
Необходими продукти:
- 500 г крехко телешко месо
- 5 яйца
- 1 глава лук
- 200 г кашкавал
- 200 мл майонеза
- сол и пипер на вкус
- 3 с.л. оцет
- копър и ядки за украса
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука, пресипете в касерола, залейте с оцета и още 3 с.л. вода и подгрейте до кипване, но без да кипвате. След това махнете от котлона и дръжте така докато му дойде реда.
2. Телешкото месо сварете. Съветваме ви да добавите дафинов лист, зърна бахар и черен пипер, по желание нарязан на едро морков и лук, може и целина. Така ще имате идеалния домашен телешки бульон, с който да си сготвите друго любимо ястие. Не забравяйте да отпенвате щом кипне месото. Добре свареното месо изчакайте да се охлади и нарежете на хапчици.
3. Сварете яйцата.
4. Рендосайте кашкавала.
5. Тази салата без зеленчуци се прави на пластове. Започнете като в купа или салатиера изсипете мръвките месо, овкусите ги със сол и пипер и отгоре разпределите част от майонезата. Следва да отцедите лука и да го поставите на следващ ред. После пак сол, пипер и майонеза. Идва ред на яйцата - рендосайте ги, овкусете със сол и пипер и забулете с майонеза. На финала поръсете рендосания кашкавал и след това украсете с майонеза, копър или ядки по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ