Руска пица с основа от картофи, зеле и моркови
Пица с картофено пюре, колбас, лук и зеленчуци.
Необходими продукти:
- тесто с мая
- варени картофи
- зеле
- моркови
- доматен сос
- колбас
- лук
- кашкавал
- майонеза
- растителна мазнина
- подправки по желание (сол, пипер, босилек, риган, чубрица, чили на прах)
Начин на приготвяне:
1. Разточете тестото върху хартия за печене.
2. Намачкайте картофите с малко растителна мазнина на пюре и направете пласт от тях върху тестото с дебелина около 1 см
3. Всеки от продуктите редете отгоре, като преди това го жарвате на тиган с малко мазнина и слагате каквито подправки желаете. Така върху пицата се нареждат нарязаното на ситни ленти и запържено за минута-две зеле, рендосаните пръжнати моркови, нарязания на кубчета жарен колбас, покафенелите наситнени парченца лук и всичко това се залива с няколко лъжици доматен сос.
4. Пуснете пицата да се пече в средата на фурна до готовност. Пет минути преди да спрете огъня я поръсете с рендосания кашкавал, още билки или подправки по желание и сложете майонеза тук-таме.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ