Пица от тортила чипс с пилешко
Запеканка с пилешко, чипс, кашкавал и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко фие (гърди или бут без кост)
- сол, черен, червен и лют пипер
- 50 мл барбекю сос
- лук и чесън на прах
- 200 г жълто сирене от вид по избор (кашкавал, пармезан, ементал, гауда)
- 1-2 домата
- 1 глава червен лук
- китка магданоз
- 150 г тортила чипс
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе нарежете на хапчици. Сгорещете тиган, прехвърлете месцата в него и ги запечете за 1-2 минути при непрестанно разбъркване докато побелеят от всичкки страни. Залейте с барбекю соса и добавете солта, двата вида пипер, лука и чесъна на прах. Гответе още 3-4 минути.
2. Направете си заготовки като нарежете лука на полумесеци, рендосате жълтото сирене, доматите - обелите и нарежете на кубчета и наситните листенцата магданоз.
3. Вземете си кръгла тава с висок 10 см борд. На дъното натрошете половината чипс. Не го чупете на особено ситни парчета. Можете дори и да слагате цял. Не притискайте - нека останат въздушни пространства между парчетата. Отгоре разпределете половината пилешко. След това поръсете с 1/4 сирене, после домати, лук, магданоз, пак 1/4 сирене.
4. Отгоре сложете другата половина тортила. После повторете - пилешко, сирене, лук, домати, магданоз, сирене.
5. Запечете на 180 градуса за 12-15 минути.
6. По желание сервирайте с любимия сос. Прилича на пица, но можете да го обявите за тортила сандвич или барбекю пица по мексикански. Различно и вкуно е.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ