Рулца със скариди и сирене
Пържени морски дарове в хрупкава коричка.
Необходими продукти:
- 6 средни до големи скариди, обелени, но с опашките
- соеви кори, изплакнати за кратко с вода и отцедени (за да не са прекалено солени)
- 200 гр. сирене (може да използвате чедар, ако предпочитате по-силен вкус)
- царевично брашно
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Набучете скаридите на шиш, за да ги изправите и да не се навият при пърженето.
2. Бланширайте ги докато са почти готови.
3. Извадете шишовете, подсушете скаридите и заделете.
4. Нарежете соевите кори, така че да са двойно по-дълги от скаридите и да могат да се увият вътре няколко пъти. Може да използвате повече кори, ако предпочитате.
5. Сложете 1/2 резен сирене в единия край на кората.
6. Поставете по 1 скарида върху сиренето.
7. Навийте на руло няколко пъти.
8. Поръсете малко царевично брашно в края на кората.
9. Поръсете с царевично брашно целите рулца, за да се подсушат преди пържене.
10. Изпържете на маслена баня в сгорещеното олио, но не прекалено дълго, защото вече са бланширани - само колкото да стане хрупкава коричката. Може да ги придържате с щипка, за по-лесно.
11. Извадете, отцедете и поднесете горещи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ