Рошави сладки с парченца ябълки
Тумбести бисквити с късчета ябълки.
Необходими продукти:
- 600 г ябълки
- 2 яйца
- 100 г захар
- 100 г масло
- 350 г брашно
- 16 г бакпулвер
- канела по желание (около 1/2 ч.л.)
- пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Маслото извадете да се размекне в топла стая - не трябва да се втечнява, но е добре да бъде много меко.
2. Чукнете в купа яйцата и ги разбийте с миксер.
3. Добавете захарта и разбивайте още докато се абсорбира. После е ред на маслото - бъркайте упорито до получаването на хомогенен крем.
4. Добавете половината от брашното, бакпулвера и канела по желание. Бъркайте с миксера за последно.
5. Добавете останалото брашно и вече с лъжица го абсорбирайте в тестото. С обратното на супена лъжица е най-лесно.
6. Обелете ябълките, почистете сърцевината и нарежете на кубчета. Изсипете при тестото и разбъркайте, за да се разпределят равномерно в него.
7. Застелете тава с хартия за печене. Ще ви се наложи да изпечете повече от една тава. Със супена лъжица гребвайте от сместа и с чаена избутвайте върху хартията за печене. Оставяйте дистанция, защото ще се надуят. Не е необходимо да заравнявате.
8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. През това време си надиплете втората доза.
9. След изваждане от фурната поръсете с пудра захар през цедка.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ