Регистрация

Елегантни ябълкови щруделчета



Елегантни ябълкови щруделчета
Средно   |   Порции 6-8 броя   |   Видяна: 1942

Канелени щрудели с масло, ябълки и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ябълков щрудел - идеален десерт или заксука за всяка част от годината, защото пресни ябълки има винаги. Как обаче да ги завиете майсторлъшки, за да радват окото при хапване, показват авторите на канала Dazzle Spoon. А с добавката от масло и канела, тестените сладкиши се превръщат в ароматно домашно сладко изкушение.

Първо в чопър се смилат орехите. След тях влизат и почистените ябълки. Смлените (но не н каша) плодове и ядки се смесват. Добавя се захар и канела и се разбърква. Следва да си разтопите масло на микровълнова фурна или водна баня. Не залагайте на олио, ако не постите, защото масълцето си придава специфичен приятен вкус на сладкишите. Една кора се намазва с масло, лепи се на втора и после се слага плънка. Завива се. Как точно да го направите лесно и красиво, гледайте във видеото.

Щруделите се пекат на 180 градуса за около 30 минути. После се поръсват с пудра захар и са готови за сервиране.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта